Go to Top

υπό την εποπτεία Επιστημονικής Επιτροπής

Η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου σας καλωσορίζει σε αυτή την ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με σκοπό να θέσει στη διάθεσή σας αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με την ψυχική υγεία του παιδιού και του εφήβου. Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας ετοιμάζεται με τη φροντίδα και ευθύνη Επιστημονικής Επιτροπής.Οι διαθέσιμες πληροφορίες είναι απόρροια έρευνας και καταγραφής κάθε σημαντικής εξέλιξης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το υλικό που παρουσιάζεται, συγκεντρώνεται από ένα ευρύ φάσμα πηγών και περιλαμβάνει: 
ενημερωτικό υλικό για ψυχικές νόσους και προβλήματα, τα αίτια που τα προκαλούν, συμπτώματα, χειρισμό και θεραπείες, σε απλή, μη επιστημονική, γλώσσα. 

Σύντομα, το Κέντρο Πληροφόρησης για την Ψυχική Υγεία του Παιδιού και του Εφήβου θα εμπλουτιστεί με τα παρακάτω: 
άρθρα του ημερήσιου και περιοδικού τύπου, άρθρα από επιστημονικές εφημερίδες – εγχειρίδια καθώς και άρθρα από ειδικούς επιστήμονες καταλόγους βιβλίων 
καταλόγους και περιγραφές ειδικών σχολείων, κέντρων, συλλόγων και δημόσιων υπηρεσιών καθώς και πληροφορίες επικοινωνίας μαζί τους ενημερωτικό υλικό για κάθε σχετικό σεμινάριο και συνέδριο το οποίο διεξάγεται εντός και εκτός Ελλάδος.
Τα περιεχόμενα της ιστοσελίδας εμπλουτίζονται συνεχώς με την προσθήκη νέων ενοτήτων από στοιχεία και μελέτες αντλούμενα από την ελληνική και διεθνή βιβλιογραφία.Γονείς ή κηδεμόνες : Tο κέντρο μας έχει σκοπό να σας προσφέρει απλή και αξιόπιστη πληροφόρηση, να σας συμβουλεύσει και να σας βοηθήσει να αναγνωρίζετε και να χειρίζεστε κατάλληλα τα καθημερινά προβλήματα που 
αντιμετωπίζετε με τα παιδιά σας, να καθησυχάζει τυχόν ανησυχίες σας και να απαντάει στα ερωτήματα σας. 
Εκπαιδευτικοί: Tο κέντρο πληροφόρησης θα σας βοηθήσει να προσεγγίζετε συνειδητά θέματα σχετικά με την ψυχική υγεία παιδιών και νέων ανθρώπων. Θα σας προτείνει τρόπους χειρισμού συγκεκριμένων προβλημάτων τα οποία αντιμετωπίζετε άμεσα στο χώρο της δουλειάς σας, όπως επίσης και να αναγνωρίζετε τις σοβαρές διαταραχές ψυχικής υγείας σε αρκετά πρώιμο στάδιο, έτσι ώστε να μπορείτε να απευθυνθείτε στην κατάλληλη υπηρεσία.
Eπαγγελματίες ή φοιτητές: Tο Κέντρο Πληροφόρησης θα σας δώσει τη δυνατότητα να ενημερώνεστε για τις κυκλοφορίες νέων βιβλίων, για εκπαιδευτικά προγράμματα καθώς και για τον τόπο και χρόνο διεξαγωγής συνεδρίων και επιστημονικών συναντήσεων. Επίσης, θα έχετε τη δυνατότητα να αντλείτε στοιχεία από ένα μοναδικό αρχείο επιστημονικού και μη υλικού.
Be Sociable, Share!