Go to Top

Χειρουργοί οφθαλμίατροι και τεχνική laser

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι που υποφέρουν από μυωπία, αστιγματισμό ή υπερμετρωπία επιλέγουν την επέμβαση με laser προκειμένου να εξαλείψουν μια για πάντα τα προβλήματα αυτά. Το laser διορθώνει με 100% αποτελεσματικότητα όλες τις διαθλαστικές ανωμαλίες του ματιού. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εάν κάνετε τις εξής αναζητήσεις στις μηχανές αναζήτησης: «χειρουργοί οφθαλμίατροι Καλαμαριά» και «παιδοοφθαλμίατρος Θεσσαλονίκη». Για να μπείτε την ιστοσελίδα μας κάντε κλικ εδώ.

Για να υποβληθεί κάποιος σε επέμβαση laser πρέπει να καλύπτει ορισμένες προϋποθέσεις. Ποιες είναι αυτές οι προϋποθέσεις; Το άτομο πρέπει να είναι μεταξύ 20 και 60 ετών, να μην πάσχει από σοβαρά οφθαλμολογικά ή αυτοάνοσα νοσήματα, να έχει σταθερή διάθλαση για τουλάχιστον 6 μήνες πριν την επέμβαση και -σε περίπτωση που είναι γυναίκα- να μην είναι έγκυος.

Οι οφθαλμίατροι είναι αυστηροί όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα. Ο άνθρωπος που θα υποβληθεί σε επέμβαση laser θα πρέπει πρώτα να υποβληθεί σε μια σειρά από εξετάσεις προκειμένου ο γιατρός να είναι 100% σίγουρος ότι μπορεί να προχωρήσει στην επέμβαση. Λεπτομερής διαθλαστική μελέτη, παχυμετρία και τοπογραφία κερατοειδούς, εξέταση της σχισμοειδούς λυχνίας και βυθοσκόπηση είναι οι απαραίτητες αυτές εξετάσεις. Μόλις ο ασθενής πάρει την τελική έγκριση από τον οφθαλμίατρο, τότε είναι έτοιμος για την επέμβαση. Πιο συναρπαστικό άρθρο για να διαβάσετε! Κάντε κλικ εδώ!

Αυτό που πρέπει να τονίσουμε από την αρχή είναι ότι η μέθοδος laser διαρκεί το πολύ 10 λεπτά, 5 για κάθε μάτι. Η επέμβαση πραγματοποιείται σε 3 στάδια. Αρχικά, με τη χρήση λεπίδας ή laser, δημιουργείται ένας κρημνός στον κερατοειδή του ματιού, ενώ στη συνέχεια με συσκευή laser πραγματοποιείται η αναδιάρθρωση του κερατοειδούς χιτώνα. Τέλος, ο κρημνός τοποθετείται πάλι στη θέση του και ο ασθενής είναι έτοιμος.

Η επέμβαση είναι εντελώς ανώδυνη και ο ασθενής δεν αισθάνεται τίποτα. Μετά την επέμβαση ενδέχεται να αισθάνεται για λίγες ημέρες ένα αίσθημα τσουξίματος ή πόνου, το οποίο σταδιακά υποχωρεί. Η βελτίωση της όρασης είναι ορατή από την πρώτη κιόλας ημέρα, ενώ μετά από 3-4 ημέρες ο ασθενής βλέπει κανονικότατα και μπορεί να δει καθαρά τηλεόραση ή να οδηγήσει. Σε περίπτωση που συνεχίζει να αισθάνεται πόνο ή διαπιστωθεί ξηροφθαλμία, ο χειρουργός οφθαλμίατρος συστήνει τη χορήγηση κορτιζόνης και τεχνητών δακρύων για ένα διάστημα 1-2 μηνών.

Σε γενικές γραμμές το κόστος κυμαίνεται από 1000 έως 2000 €. Το ακριβές κόστος υπολογίζεται κατά τη διάρκεια του προεγχειρητικού ελέγχου, καθώς δεν ακολουθείται η ίδια διαδικασία για κάθε ασθενή. Αν, πάντως, υπολογίσουμε συνολικά τα χρήματα που δαπανούμε για φακούς επαφής ή γυαλιά, η επέμβαση με laser είναι πιο συμφέρουσα.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *